"top
ALLE
TORSKELOINS
SPRØBAKT TORSKEFILET
TORSKEFILET
SEIFILET
SEIBIFF
GRILL
Fiskefingre av torskefilet med guacamole og staver av søtpotet

Fiskefingre av torskefilet med guacamole og staver av søtpotet

INGREDIENSER
(4 porsjoner)

600 g Torskefilet, tint
50 g Hvetemel
2 stk Egg
100 g Havregryn
2 ss Solsikkeolje
2 ss Smør
1 ss Sitronsaft
Salt og pepper

SØTPOTETSTAVER
2 stk Søtpoteter, mellomstore
2 ss Solsikkeolje
Salt og pepper

GUACAMOLE
2 stk Avocado
0.5 stk Rødløk
1 fedd Hvitløk
0.5 stk Chili, rød
1 liten bunt Koriander
1 stk Lime
1 ss Olivenolje
Salt og pepper

DU TRENGER
Kniv
Fjøl
Bolle
Fat
Stekepanne
Stekebrett

SLIK GJØR DU

  1. Finn frem alle ingredienser.

  2. Skjær skinn- og benfri torskefilet i passe stykker, à ca. 50g. Ha på salt og pepper. Vend stykkene først i mel, så i pisket egg og tilslutt havregryn.

  3. Stek fiskestykkene i en varm panne med solsikkeolje i 2 minutter på den ene siden til de er gylne, snu dem og stek dem videre på andre siden i ca. 2 minutter sammen med smør og sitron. En måte å sjekke at fisken er ferdig er å stikke en kniv i fiskefileten og holde den der i 10 sekunder. Er kniven varm når du trekker den ut er fisken ferdig.

    TIPS: Lager du fiskepinner med fersk fisk kan du fryse de ferdig panerte fiskefiletene, så har du en god middag også til neste uke.

  4. Søtpotetstaver: Skrell og skjær søtpotetene i staver på ca. 1 x 1 x 5 cm. Bland sammen søtpotet, olje, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til potetstavene er møre.

  5. Guacamole: Finhakk hvitløk og chili og legg til side. Fjern skallet og steinen fra avokadene og ha det i en skål, press saften av en lime over. Finmos avokadokjøtt sammen med limesaft og olivenolje til en fyldig mos. Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket hvitløk, chili og koriander.

  6. Server fiskefingre med guacamole og søtpotetstaver.